Metro | Bedrägeriexperten: Så ska du tänka på internet

Peter Forsman, abuseansvarig på Internetstiftelsen i Sverige, IIS, har i många år bevakat bluffar och bedrägerier som äger rum på nätet och på sociala medier – bland annat via sina webbsidor Internetsweden och Varningskollen. Det kan handla om allt från att kritiskt granska mediers rapportering och nätbedrägeriertill att avslöja hur skrupellösa företag utsätter privatpersoner för fakturabedrägerier.

– Jag ser mycket otyg och konstigheter som inte är Internetstiftelsens roll att ha en åsikt om. Men jag, Peter som person, vill hjälpa andra internetanvändare så att de inte råkar ut för otyg. Det jag gör då är att peka på olika källor och lägga ett pussel. Men det är ju min bild av hur det ser ut. Det är i slutändan läsarens roll att även kontrollera och källgranska mina uppgifter. Därför lämnar jag alltid flera länkar i mina texter, säger Peter Forsman.

https://www.metro.se/artikel/bedr%C3%A4geriexperten-s%C3%A5-ska-du-t%C3%A4nka-p%C3%A5-internet