SVT Plus | Experten: Möbelbluffen väcks till liv igen

2014 granskade Plus infurn.com (ej att förväxla med det helt orelaterade infurn.se), en sajt som sålde möbler över hela Europa. Problemet var bara att för tusentals missnöjda kunder över hela Europa så levererades aldrig några möbler trots att de betalat för dem.

LÄS MER: Plus granskning av Infurn.com från 2014.

–Det här är ett välpaketerat pyramidspel, bättre gjort är många andra, sa Peter Forsman, expert på internationell bedrägeriverksamhet på internet, till Plus när det begav sig.

Redan då kunde han se att det fanns så kallade alternativa webbadresser registrerade, som enligt honom var redo att ta över om Infurn.com skulle stängas ner.

Enligt Peter Forsman har detta nu blivit verklighet. Han menar att en av dessa sajter nu har vaknat till liv för att till synes sälja möbler igen.

Men tecknen på att samma bluff är på väg att upprepa sig är många. Bland annat så figurerar samma personer i samband med båda företagen och den nya sajten har dessutom samma ip-adress som infurn.com en gång hade.

–Det finns ordentligt fog att tro att det här är en klon av Infurn.com, säger Peter Forman när Plus pratar med honom igen 2016.
https://www.svt.se/plus/experten-mobelbluffen-vacks-till-liv-igen/